نشانه ها و تغییرات فیزیکی مادر

با نزدیک شدن به تولد فسقلی دوست داشتنی‌مان، آخرین نشانه‌های بارداری را تجربه خواهیم کرد. بیشتر شدن فشار بارداری، تمام بدن ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد به طوری که علاوه بر درد در ناحیه شکم و کمر، انقباضات کاذبی نیز احساس می‌کنیم. احتمالاً سوزش معده‌ای که از ابتدای بارداری تجربه می‌کردیم به اوج خود برسد چرا که در این دوران رحم ما فشار بیشتری به معده وارد می‌کند. همچنین دیدن ترک‌های پوستی یا تجربه نشتی ادرار ممکن است ما را ناراحت کند که در مقابل خوشحالی ما برای در آغوش کشیدن فسقلی‌مان، اصلاً به چشم نمی‌آید.

تغییرات روحی مادر

تغییرات روحی در دوران بارداری به چه صورت خواهد بود؟

بدخلقی

افسردگی

اضطراب

ترس

نگرانی

عصبانیت

مراقبت های پزشکی و آزمایشات

آزمایش غربالگری استرپتوکوک گروه B در هفته ۳۵ تا ۳۷ بارداری برای تشخیص وجود باکتری‌های استرپتوکوک گروه B در بدن ما انجام می‌شود. اگرچه این باکتری معمولاً برای ما بزرگسالان بی‌خطر است اما می‌تواند باعث بروز عفونت‌، ناتوانی ذهنی، اختلالات بینایی و کاهش شنوایی در فسقلی ما شود. در صورتی که نتیجه‌ی آزمایش استرپتوکوک گروه B ما مثبت شود باید در زمان زایمان برای حفظ سلامت فسقلی‌مان، آنتی بیوتیک مصرف کنیم.

پایش الکترونیکی قلب جنین برای کنترل ضربان قلب جنین در طول دوران بارداری و زایمان انجام می‌شود. ضربان قلب جنین، وضعیت فسقلی ما را نشان می‌دهد و ما را از مشکلات احتمالی آگاه می‌سازد. می‌توانیم پایش الکترونیکی قلب جنین را در هر زمانی بعد از هفته ۲۰ بارداری انجام دهیم.

image

تست بدون استرس جنین یا NST، آزمایشی است که اکثر خانم‌هایی که بارداری پرخطری دارند به صورت هفتگی انجام می‌دهند؛ مثل مادرانی که سابقه‌ی سقط جنین داشتند یا به دیابت بارداری مبتلا هستند. این آزمایش مانند یک سونوگرافی شکمی معمولی است و ضربان قلب فسقلی ما را زمانی که در حال تکان خوردن است اندازه‌گیری می‌کند. تست بدون استرس برای بررسی فسقلی‌هایی که تولدشان به تعویق افتاده نیز تجویز می‌شود.

image

تست استرس انقباضی یا همان CST از جمله آزمایش‌هایی است که برای مادرانی با بارداری‌های پرخطر انجام می‌شود. در این آزمایش، همزمان با انقباض‌های القایی که با تزریق اکسی‌توسین یا تحریک نوک سینه ایجاد می‌شود، ضربان قلب فسقلی ما بررسی می‌گردد. پزشکان از نتایج این آزمایش برای پیش‌بینی عملکرد فسقلی ما در مقابله با استرس زایمان استفاده می‌کنند.

image

سونوگرافی یک آزمایش بی‌خطر و بدون درد بوده که با استفاده از امواج صوتی و تصاویر، شکل و موقعیت فسقلی ما را در رحم ما نشان می‌دهد. سونوگرافی سه ماهه سوم، جفت را بررسی کرده و گاهاً برای اطمینان از دریافت اکسیژن کافی توسط فسقلی ما، بخشی از آزمایش پروفایل بیوفیزیک (BPP) را تشکیل می‌دهد. احتمالاً مادرانی با حاملگی‌های پرخطر، سونوگرافی‌های متعددی در سه ماهه سوم خود داشته باشند.

image

گاهی اوقات پزشک ما در طی سه ماهه سوم، عفونت‌های مقاربتی (STI) را بررسی می‌کند چرا که ممکن است باعث ایجاد عفونت در فسقلی ما و به خطر افتادن سلامت او در حین زایمان شود. بسته به عوامل خطر و شرایط پزشکی در هر یک از ما، احتمال آزمایش و بررسی مواردی مثل کلامیدیا، HIV، سیفلیس و سوزاک وجود دارد.

image

دانستنی ها

30 ژانویه, 2021
تقویم بارداری | pregnancy calendar

سه ماهه سوم بارداری

FA